Regresi, nagrade in bonusi: V ajdovskem podjetju med najvišjimi nagradami za svoje zaposlene

 • Pred dopusti izplačilo regresa v višini 2.279,52 EUR na zaposlenega.
 • V podjetju Sartorius BIA Separations se zavedajo, da uspešnost podjetja temelji na znanju in zavzetosti zaposlenih.
 • Nagrajevanje tudi motivatorski element.
 • Plod znanja podjetja je med drugim sodelovanje pri razvoju zdravil za zdravljenje s priorojeno gensko napako, tudi ko gre za slepoto ali mišično distrofijo.

Ajdovščina, 26. junij 2024 – Sartorius BIA Separations d. o. o. je zaposlenim izplačalo regres v višini 2.279,52 EUR na zaposlenega, bonuse v znesku 75.720 EUR in izredne nagrade za poslovanje v prvem kvartalu v skupnem znesku  693.819 EUR.

Podjetje Sartorius BIA Separations z 250 zaposlenimi, med katerimi prevladujejo doktorji znanosti, magistri in znanstveniki z visoko in višješolsko izobrazbo, v povprečju stari 35 let, je letos zaposlenim izplačalo skupaj 1.339.419 EUR regresa, bonusov in nagrad.

Odločitev podjetja o izplačilu temelji na zavezanosti k nagrajevanju predanosti in doseženih uspehov zaposlenih. Zavedajo se, da doseženih uspehov brez znanja, izkušenj in zavzetosti zaposlenih ne bi bilo. Tudi z izplačilom regresa, bonusa in nagrade jim kot podjetje potrjuje njihov doprinos k razvoju podjetja in produktov, ki so namenjeni zdravljenju obolelih.

Direktorica  Sartorius BIA Separations dr. Jana Krapež Trošt pravi, da so se za tovrstno nagrajevanje odločili zato, ker svoj znanstveno raziskovalni kader cenijo. Tudi sicer poskušajo biti družbeno odgovoren delodajalec tako, da skrbijo za usklajevanje poslovnega in zasebnega življenja zaposlenih, varnost in zdravje na delovnem mestu, nenehna dodatna izobraževanja za zaposlene, druženja, piknike, timbildinge… »Najpogosteje iskani kadri, ki jih zaposluje podjetje, so kadri s področij kemije, biokemije, kemijskega inženirstva, biotehnologije in drugih naravoslovnih ved. Mlad strokoven in za našo dejavnost specifičen kader, ki se v to dolino seli praktično iz vseh koncev Slovenije, in celo iz tujine, moramo motivirati odgovorno, a tudi materialno, saj so to mladi ljudje, z mladimi družinami. Zavedamo se, da je tudi to eden izmed motivatorjev naše blagovne znamke kot delodajalca, za pridobivanje in zadrževanje tovrstnega kadra«, še izpostavlja direktorica.

V Sartorius BIA Separations d. o. o. se zavedajo, da uspeh družbe temelji na znanju in zavzetosti zaposlenih, zato si prizadevajo obdržati in pridobiti najboljši, starostno, izobrazbeno in spolno uravnotežen kader, ki ga motivirajo s podporo vodstva pri uvajanju lastnih pobud v prakso (»vsaka ideja šteje«),  z motivacijo zaposlenih (možnost razvoja in napredovanja ter stimulativno plačilo), s spodbujanjem samoiniciativnosti (»problem solving methods«), s presojo uspešnosti na podlagi jasno postavljenih ciljev in nalog, z vzgojo zavesti o pripadnosti družbi, z dobrimi odnosi med zaposlenimi, z obveščanjem in ustvarjanjem pripadnosti in občutka varnosti ter z druženjem na dogodkih za zaposlene.

Sartorius BIA Separations, s sedežem v Ajdovščini je v 100% lasti nemške družbe Sartorius Stedim Biotech GmbH z več kot 150-letno tradicijo, katerega delnice kotirajo na frankfurtski borzi. Z rastjo trga biofarmacevtikov raste tudi trg procesne tehnologije, ki omogoča filtracijo primerno vzgojenih organizmov (žetev – do 60 % vsebnost aktivne zdravilne snovi) do zahtevane stopnje čistosti {99,9 9 %) za aplikativno uporabo za zdravljenje. Večina biofarmacevtikov prehaja fazo, ko jim poteče patentna zaščita. Prav v tem segmentu Sarorius BIA Separations vidi svojo priložnost in išče nove kupce v segmentu čiščenja z bolj učinkovitimi postopki proizvodnje.

Več informacij: mediji@biaseparations.com

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop
   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.